Известие

Collapse
No announcement yet.

Търся колега за съвет от сф

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
    Първоначално публикувано от 50 cent Покажи съобщение
    ...
    регистрация, аларма, застраховки, данък около 1800 лв.
    ...
    Според мен колегата казва че всичките тези работи са 1800лв.
    sigpic
    Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
    BMW 316 Compact '95

Comment

Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
      Според мен колегата казва че всичките тези работи са 1800лв.
      Възможно е да не съм разбрал ама пак е много.
      sigpic
      "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

е каско, данък, гражданска, еко такса, регистрация... ми толкова са си
        147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
        Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
        156 2.4 JTD - ex

Comment

Каско 600лв.,гражданска 140лв., данък 150лв. за 2.0, регистрация макс. 160лв. ако не я прекарва сам.Остава алармата да е 700лв.
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
            Каско 600лв.,гражданска 140лв., данък 150лв. за 2.0, регистрация макс. 160лв. ако не я прекарва сам.Остава алармата да е 700лв.
            маркиране,еко такса има вече при регистрация на нов внос, нотариус, разни дребни таксички в КАТ, освен данък има и такса за първоначална регистрация в данъчното и т.н.
            Това са приблизителни суми и въпреки това мисля, че са достатъчно близки до реалните.
            Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
            EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
            EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

Заради таксата при нотариуса и местният данък в данъчното в договора за покупко-продажба по възможност се пише максимално ниска цена.Ако можеш пишеш 500лв. и минаваш с 20-30лв. общо.
              sigpic

Comment

1во зависи от каското... моето беше 900лв за тая година...
                след тва данъка може и тои да не е 150 а 250 зависи къде
                за нотариусите.... от съвсем скоро-максимум 2 месеца са въвели по стриктен контрол върху оценяването на автомобила, и вече не минава да пишеш кола за 10 000 за 500 лв.. за 3000-4000лв може и да мине.. но трудно по малко.
                В последните 2 месеца прехвърлях 2 коли: 1вата купена за 17к писана е за 6000 с триста зора, малко връзки и малко рушвет, втората за 8к - писана е за 4000.. по малко ни стаъ
                забрави и екотаксата... и ето
                147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
                Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
                156 2.4 JTD - ex

Comment

Е как да не минава бе колега като купувача и продавача определят цената?Ако искам колата ще си я продам за 5 лв.Ако имаш в предвид образуването на нотариалната такса вече е друго.Но и тук не става въпрос за контрол а за лапане на парички.Едни искат оценка други са съгласни да вземат все пак някой лев, особено в София където са г*з до г*з нотариусите.И не е от два три месеца, това е така от години.А данъка се плаща само в данъчното.За тази година за 2.0 е грубо 150лв. за догодина ще видим.
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от 50 cent Покажи съобщение
                    .. ламбда сонда - 150 лв., дебитомер - около 300 лв., регистрация,
                    Колега, тия неща поевтиняха и това 300лв беше в началото на годината. В магазините на BOSH в момента струват - лaмбдата е нещо от рода на 128 лв, а дебиЛомера (0280 218 019 ) 136 лв.

То така е много трудно да са каже колко пари да се приготвят, защото зависи какво е състоянието на колата, а тук никой не го знае и няма как да го предугади. Просто обслужаването е задължително и оттук нататък, каквото сабя покаже. Най-добре е колата преди покупка да се закара на диагностика, за да се знае какво е за смяна. Обикновено има едно неписано правило, че за такъв клас автомобил, човек трябва да има още 2К лева, за да може да поеме евентуални изненадващи ремонти по колата или пък да има някой лев за някоя и друга глезотия.
                    Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 21:03.
                    Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                    Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                    Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                    Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                      Колега, тия неща поевтиняха и това 300лв беше в началото на годината. В магазините на BOSH в момента струват - лaмбдата е нещо от рода на 128 лв, а дебиЛомера (0280 218 019 ) 136 лв.
                      ОК колега, предполагам си прав. Да извадим едни 100 лв. от сметките. Пак повтарям, че това са примерни и приблизителни цени просто да ориентират човека преди да направи покупка на автомобил. Аз също мога да се разровя и да ти напиша цените с точност, но не това е целта ми.
                      Като спорим за цените за частите и услугите не помагаме особенно не мислите ли?
                      За колегата, който пусна темата: телефона ми е 0888 19 88 38 ако решиш да купуваш нов внос ще се радвам да ти помогна с каквото мога.
                      Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
                      EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
                      EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

благодаря на абсолютно всички за бързото и точно коментиране на моя настоящ проблем утре сме се разбра ли с колегата Bonev да пообиколим малко къщите и ако попаднем на нещо по подходящо ще идем не некое сервизче диагностика тва онова.... аз лично се надявам утре да намеря нещо добро.....каквото стане- но по важното е че се радвам че съм с такива хора като вас в една малка общност- нашия форум - и знам и за напред че мога да разчитам на вас ! това е засега от мен!

Comment

какво стана?
                          докъде стигнахте с покупката?
                          Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Working...
                          X